QUINA ES LA PROBABILITAT QUE HI HAGI UN APOCALIPSIS ZOMBIE?

Si et preguntes si és possible que hi hagi un apocalipsis zombie, la resposta és sí. No obstant, la probabilitat de produir-se és del 0,00014%.

 

Sentim defraudar-te si ets dels que ha construït un bunker amb provisions sota de casa teva, però les probabilitats són altament baixes. La probabilitat calculada és l’equivalència a que una persona compri tan sols un dècim de la Loteria de Nadal cada any i li toqui “El Gordo” durant set anys consecutius (no val posar d’exemple el cas de Carlos Fabra, ex-dirigent del PP de Castelló, que li “va tocar” set vegades la loteria guanyant més de 2,2 milions d’euros).

 

Tot i aquesta baixa probabilitat, aquest gènere fantàstic és una de les experiències de ciència ficció més seguides a tot el món. Sèries, novel·les, pel·lícules i videjocs al llarg de l’història han fet d’aquest culte, una fantasia que va arribar al seu punt més àlgid fa 12 anys amb l’estrena de la sèrie The Walking Dead, que aquest any arriba a les 11 temporades en plena forma.

 

Però, què fa que el culte als zombies sigui tant seguit arreu?

 

És òbvi que al llarg dels anys el gènere zombie ha anat guanyant una gran popularitat, però qué ho fa? Doncs creiem que és una barreja de la mística del mort-vivent i de la humanitat que desenvolupa el supervivent. Realment vivim uns temps on moltes coses les trobem trivials, reportatges de les nostres vacances a les xarxes socials que no interessen a ningú, modes passatgeres a TickTok que al cap d’un mes ningú ho mira, i tantes altres que convivim al nostre dia a dia que ni ens n’adonem. Això fa que veient en la ficció un món així que un dia per l’altre fa un tomb de 180 graus, ens fem una pregunta clau:

 

I jo, com em desenvoluparia?

 

Això també és la clau de com una sèrie, pel·lícula, videojoc o llibre de zombies té èxit. Aquell format que reprodueix a la pantalla o al paper els personatges supervivents que el seu públic vol veure en un apocalipsi zombie té més probabilitats d’èxit.

 

I aquí entrem el propòsit d’aquest post: conèixer el públic objectiu per un projecte que tens en ment és essencial. El més probable és que no hi hagi un apocalipsis zombi ni que et toqui la loteria (ni tan sols un any), però el que sí que de segur tens és una altra probabilitat d’èxit si coneixes l’audiència on t’adreces, en qualsevol aspecte de la teva vida.