NOU LOGO, NOVA IMATGE, NOVA CIUTAT

CITY BRANDING MADRID

SÍMBOL D'ESPERANÇA I INNOVACIÓ

El nostre logo representa més que l’estil gràfic; és un símbol d’esperança i innovació que redefineix l’essència de Madrid. Les lletres ‘id’ fusionades amb la figura humana transmeten una imatge acollidora i oberta cap al futur, capturant la vitalitat i l’energia que defineixen aquesta metròpolis vibrant.

Els detalls que parlen

Cada element del logo ha estat minuciosament triat per reflectir els valors de Madrid. La tipografia Lato, una barreja de calidesa i força, convergeix amb la icona d’una ciutat dinàmica i en expansió, creant una connexió visual que inspira confiança i estabilitat.

CONTENT PRODUCTION

City branding
Línia gràfica
Manual de marca
Disseny del logo

LIVE IT.

Explora la nova imatge de Madrid: Una icona d'esperança i innovació

Una reinvenció del branding

La concepció del nou logo de Madrid és el resultat d’una minuciosa exploració de valors i identitat. Aquest procés va donar lloc a una icona central que captura la essència i l’esperit de la ciutat. La representació d’una persona oberta de braços, acollint i acariciant el món, simbolitza l’essència oberta, acollidora i innovadora de Madrid. Aquesta imatge càlida i invitadora no només expressa els atributs de marca de l’ajuntament, sinó que també crea un vincle emocional amb els ciutadans i visitants.

Una integració subtil dels valors: Els atributs de marca que l’ajuntament de Madrid volia destacar es van integrar de manera subtil i significativa en el nou logo. Amb un enfocament en l’esperança i la qualitat de vida, la icona de la persona amb els braços oberts transmet una actitud positiva i la promesa d’un futur millor. Aquesta figura representa la generació de valor i l’emprenedoria, amb els braços oberts com a símbol d’acollida a noves oportunitats i al món. La imatge també és un recordatori constant del focus d’innovació i capital cultural que Madrid abraça, amb les lletres “i” i “d” de “Madrid” formant les braços oberts, col·locades amb elegància dins la paraula.

Un nou capítol en la història de la ciutat: Aquesta nova concepció del logo és més que una simple imatge; és un relat visual que narra la història de Madrid en cada trac i línia. La integració harmoniosa del nom de la ciutat i la icona de la persona oberta de braços simbolitza la transformació i la constant evolució de Madrid. Amb la inclusió dels atributs de marca clau, el logo es converteix en una narrativa vibrant que recorda a tots el paper de la ciutat com a centre d’esperança, innovació i enriquiment cultural. Cada cop que algú contempli el logo, recordarà que Madrid és més que una ciutat; és una promesa d’un futur millor i una destinació on la qualitat de vida es fusiona amb l’esperit d’innovació i el desig de créixer.

Colors que captiven

L’elecció cromàtica no és casual; és una declaració visual del caràcter i personalitat de Madrid. El blau evoca tranquil·litat i confiança, mentre que el vermell intensifica la passió i l’energia. El negre afegeix una aura de formalitat i seriositat, enfortint la imatge global de la ciutat.

La imatge es crea a partir de diversos elements, però principalment amb la fusió de la icona d’una persona de braços oberts amb les lletres ‘id‘ de Madrid, que conjuntament amb la tipografia Lato, que es caracteritza per fer sensació de calidesa, però amb una estructura forta, aconsegueixen associar-se directament amb la imatge de Madrid; acollidora i de confiança, però també seria i que aporta estabilitat.

El color d’aquest logo és el blau, ja que aporta confiança, tranquil·litat, protecció i seguretat, però també es pot utilitzar en vermell, que afegeix energia i força.

Un logo que transforma

El logo transcendeix les línies i les formes; és una representació simbòlica de la transformació que Madrid ha experimentat. Aquesta nova imatge transmet la sensació de moviment constant i renovació, recordant a tots que Madrid és una ciutat que no es deté mai i sempre està disposada a evolucionar.

La nova identitat visual de Madrid

El citybranding és molt més que un logo; és una narrativa visual que reescriu la història de Madrid. Aquesta nova identitat parla d’una ciutat amb profunda tradició i alhora orientada al futur, on la creativitat, la professionalitat i la seriositat es combinen per atraure l’interès d’ajuntaments i ciutats que busquen una renovació impactant.

Brand concept

Madrid és una ciutat plena de noves aventures i experiències i un lloc amb moltes oportunitats, és per això que el brand concept escollit és ‘LIVE IT’.

Amb el brand concept ‘LIVE IT’, Madrid esdevé més que un destí; és una crida a viure intensament cada moment en aquesta ciutat plena d’oportunitats. Aquesta frase captura l’esperit aventurer i vibrant que forma part de l’ADN de Madrid, invitant a tothom a ser part d’aquesta experiència única.

Madrid: On innovació i cultura conflueixen