QUINA ES LA PROBABILITAT QUE HI HAGI UN APOCALIPSIS ZOMBIE?

Si alguna vegada t’has preguntat si un apocalipsis zombie és possible, la resposta és sí. No obstant això, les probabilitats d’un esdeveniment d’aquest tipus són extraordinàriament baixes, estimades en un 0,00014%.

Ens sap greu si ets dels que han construït un búnquer sota de casa amb provisions, però les probabilitats d’un apocalipsis zombie són extremadament reduïdes. Per posar-ho en context, la probabilitat calculada és equivalent a comprar només un dècim de la Loteria de Nadal cada any i guanyar el premi gordo (“El Gordo”) durant set anys consecutius. Carlos Fabra, ex-dirigent del PP de Castelló, va aconseguir aquesta façanada, guanyant més de 2,2 milions d’euros en set ocasions, però és un cas extraordinari (no diries mai perquè ;))

Malgrat aquesta baixa probabilitat, el gènere fantàstic de zombies és una de les experiències de ciència-ficció més seguides arreu del món. Sèries, novel·les, pel·lícules i videojocs han consolidat aquest culte, arribant al seu punt àlgid fa 12 anys amb l’estrena de la sèrie “The Walking Dead”, que actualment es troba en la seva 11a temporada.

Però, què fa que el culte als zombies sigui tan seguit?

És evident que al llarg dels anys, el gènere zombie ha guanyat gran popularitat. Creiem que aquesta fascinació prové de la combinació de la mística dels morts vivents i la humanitat que es desenvolupa en el supervivent. En l’actualitat, vivim en una època on moltes coses semblen trivials, com compartir reportatges de les nostres vacances a les xarxes socials que no interessen a ningú o seguir modes efímeres a TikTok que ningú recorda després d’un mes. Aquestes realitats quotidianes passen desapercebudes, però en la ficció, un món que canvia radicalment d’un dia per l’altre ens planteja una pregunta clau: “Com em desenvoluparia jo en aquesta situació?”

Aquesta pregunta és clau per a l’èxit d’una sèrie, pel·lícula, videojoc o llibre de zombies. Aquell format que reprodueix en pantalla o en paper els personatges supervivents que el públic desitja veure en un apocalipsis zombie té més probabilitats d’èxit.

En resum, encara que la probabilitat d’un apocalipsis zombie sigui extremadament baixa i la possibilitat de guanyar la loteria sigui escassa (ni tan sols durant un any), tens altres oportunitats de reeixir si coneixes a fons el teu públic objectiu. En qualsevol projecte que tinguis en ment, és essencial comprendre qui és la teva audiència i dirigir-te a ells amb un contingut i un missatge que els ressoni. Tot i que un apocalipsis zombi o una fortuna en la loteria poden ser remots, l’èxit en qualsevol aspecte de la teva vida es basa en connectar amb les persones adequades i oferir-los quelcom que els agradi, els interesi i els aporti valor. Així que, concentra’t en conèixer i satisfer les necessitats del teu públic objectiu i construeix el teu propi camí cap a l’èxit.